Kinderen tijdens een excursie naar de Land Art, bij Exposure van Antony Gormley. Foto: Jordi Huisman

Educatie

Land Art Flevoland is een van de inhoudelijke en uitvoerende partners in de Flevolandse doorlopende leerlijn cultuuronderwijs De Culturele Haven. We zijn ook beschikbaar voor de Almeerse doorlopende leerlijn cultuuronderwijs Kunst is Dichterbij dan je denkt (KIDD). We zijn het kenniscentrum voor het informeren en opleiden van docenten en waar nodig voor organisatie van excursies en dit doen we in nauwe samenwerking met KAF. Bij gelegenheid organiseren we ook extra educatieve activiteiten, zoals de kleine expositie Once more, Junior, als programmaonderdeel van de grote tentoonstelling Once more, with feeling. Hierin waren ontwerpen te zien voor Land Art gemaakt door kinderen binnen de leerlijn De Culturele Haven. Ook tijdens het Land Art Weekend organiseren we speciale educatieve activiteiten voor kinderen.

De Culturele Haven is de doorlopende cultuurleerlijn van Flevolandse bodem. In De Culturele Haven leren kinderen over de unieke geschiedenis van hun polderland in relatie tot zichzelf en kunst van nu. Deze multidisciplinaire leerlijn biedt cultuurlessen, workshops en excursies over erfgoed, theater, beeldende kunst en muziek. Bij scholen die de Land Art opnemen in hun programma krijgen kinderen lessen over de landschapskunst, bezoeken ze twee landschapskunstwerken en maken ze aan het eind een ontwerp voor een landschapskunstwerk.

Meer informatie over De Culturele Haven vind je hier.

Partners in De Culturele Haven: Batavialand, BonteHond, De Kubus, Fleck, KAF, Land Art Flevoland. De Culturele Haven wordt financieel mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en Provincie Flevoland.