Programma Land Art Weekend 2018

Bezoekers in Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind. Foto Michiel Rijsberman
Bezoekers in Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind. Foto Michiel Rijsberman

LAND ART WEEKEND IN HEEL FLEVOLAND
ZATERDAG 2 EN ZONDAG 3 JUNI 2018, 11.00 TOT 17.00 UUR.

Op 2 en 3 juni wordt de unieke collectie Land Art projecten in Flevoland in het zonnetje gezet tijdens het Land Art Weekend. Bezoek tijdens dit weekend de zeven landschapskunstwerken en krijg ter plekke uitleg van een vakbekwame gids. Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten. Flevoland kent inmiddels een unieke situatie in de wereld: binnen een dag kun je zeven landschapskunstwerken van internationaal gerenommeerde kunstenaars bezoeken. In deze polder liggen werken van o.a Richard Serra, architect Daniel Libeskind en Marinus Boezem. Het Land Art Weekend biedt een mooie kans om deze monumentale werken te ontdekken!

Wat is Land Art?
In de jaren zeventig ontstond in de Verenigde Staten een nieuwe kunstvorm: Land Art. Kunstenaars traden buiten de gebaande paden van musea en galeries en maakten hun werk voor een nieuw soort tentoonstellingsruimte: de vrije natuur. Met materialen die op de locatie zelf te vinden waren, deden ze kleine en grote ingrepen in de natuurlijke omgeving. Hun kunstwerken draaiden om thema's als vergankelijkheid, natuurkrachten en de tegenstelling tussen natuur en cultuur.

Nederlandse Land Art
De populaire kunststroming waaide in de jaren zeventig over naar Nederland. Kunstenaars uit binnen- en buitenland raakten geïnspireerd door het nieuwe landschap dat verrees tijdens de aanleg van de Flevopolder. Dit nieuwe eiland was een van de grootste menselijke ingrepen in de natuur tot dan toe en paste daarmee precies bij de uitgangspunten van de landschapskunstenaars. Vanaf de jaren zeventig zijn zeven landschapskunstwerken geïnstalleerd in het nieuwe polderlandschap. Deze kunstwerken van Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind, Piet Slegers, Marinus Boezem, Antony Gormley en Paul de Kort zijn vrij te bezoeken.


PROGRAMMA 2 EN 3 JUNI 2018
ACTIVITEITEN LAND ART FLEVOLAND
Tussen 11.00u en 17.00u staat bij de landschapskunstwerken een gids klaar die je alles kan vertellen over de geschiedenis van Land Art in Flevoland en de specifieke werken. Tijdens je bezoek kun je even uitrusten aan de picknicktafel en een kleine versnapering eten. Voor de kinderen is op elke locatie een doe-opdracht om het kunstwerk en zijn omgeving beter te leren kennen. Kijk hier voor de locaties van de Flevolandse Land Art.

PROGRAMMA PARTNERS LAND ART FLEVOLAND
ZATERDAG 2 JUNI 2018
- Vaartocht naar het Vogeleiland in het Zwarte Meer door Natuurmonumenten. Kijk hier voor meer informatie.
- Ontdekkingstocht door natuurgebied De Burchtkamp in Lelystad door Het Flevo-Landschap. Kijk hier voor meer informatie.

ZONDAG 3 JUNI 2018
- Kruidenwandeling door Staatsbosbeheer in Almeerderhout, Almere. Kijk hier voor meer informatie.
- Schokker- en Geologiedag op Schokland door Het Flevo-Landschap. Kijk hier voor meer informatie.

VERDER IN JUNI
- Op 22 en 23 juni wordt het festival Sunsation weer georganiseerd in het Observatorium van Robert Morris in Lelystad. Kijk hier voor meer informatie over het programma van dit jaar.

Houd deze pagina in de gaten voor updates over het programma

Partners Land Art Flevoland: Gemeente Almere (De Groene Kathedraal, Polderland Garden of Love and Fire), Gemeente Zeewolde Sea Level), Gemeente Lelystad (Exposure), Gemeente Noordoostpolder (PIER+HORIZON), HetFlevo-landschap (Aardzee,Observatorium), Staatsbosbeheer (De Groene Kathedraal), Natuurmonumenten (PIER+HORIZON), Toerisme Flevoland en KAF. De activiteiten van Land Art Flevoland worden mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland.