2 sept
Foto Helena Keskküla door Baltazar Glotain

Performance in Zeewolde

Kom op 2 september naar Zeewolde voor de performance van Helena Keskküla. Deze performance wordt georganiseerd door Vleeshal met advies van Land Art Flevoland.

Helena Keskküla's interesse in keien ontstond in 2020 in Estland en brengt haar nu naar een basketbalveldje op het Woldstrand in Zeewolde, Flevoland. Daar vindt de performance Cries in Concrete, Curses Curbstones, Dreams in Drywall, Rests in Rainfall plaats.

De performance met drie performers en vier keien vindt plaats van zonsopgang tot zonsondergang. Te midden van de keien zullen performers Lidwien Ponsioen, Rose Akras en Dianthus op deze bijzondere locatie de moeizame productie benadrukken van de betonnen, traanvormige objecten die zich in de loop van de performance opstapelen.

Kom langs en neem de tijd om het werk te zien groeien en heen en weer te zien schuiven van een productieplek naar een mythologische bestemming.

Datum: 2 september 2023
Tijd: 07.00 – 22.30 uur
Openingswoord door Roos Gortzak en Martine van Kampen: 14.30-15.30 uur
Locatie: Woldstrand, Zeewolde (google maps)
Gratis toegang

Speciale pendelbus: Er is een pendelbus van Amsterdam via Lelystad naar Zeewolde en terug. Op de heenweg naar Zeewolde wordt het landschapskunstwerk Engelen/Angels van Moniek Toebosch bezocht, en op de terugweg De Groene Kathedraal van Marinus Boezem. De bus vertrekt om 12:00 uur vanaf Amsterdam Centraal Station, om 13:15 uur vanaf Lelystad Centraal Station en keert om 18:00 uur terug uit Zeewolde. Kaartjes voor de bus kosten 15 euro en kunnen worden gekocht door te schrijven naar office@vleeshal.nl

Meer informatie op de website van de Vleeshal: vleeshal.nl

--

Cries in Concrete, Curses Curbstones, Dreams in Drywall, Rests in Rainfall wordt gepresenteerd in dialoog en samenwerking met Land Art Flevoland, in wie Keskküla en Vleeshal een partner hebben gevonden met kennis van omgevingskunst in Nederland.

Op zaterdag 2 september om 14.30 uur is een openingswoord door Roos Gortzak (Vleeshal) en Martine van Kampen (Land Art Flevoland).