Land Art Tour
PIER+HORIZON van Paul de Kort, foto Franzi Mueller Schmidt

26 september 2021

Nergens ter wereld vind je zoveel land art bij elkaar als in Flevoland. Ontdek de landschapskunstwerken en ervaar het uitgestrekte polderlandschap op een andere manier. In 2021 vinden de Land Art Tours plaats op de laatste zondagen van de maanden augustus, september en oktober. De tours voeren langs alle negen landschapskunstwerken; de volledige collectie land art Flevoland. Elke tour begint op een andere locatie; op 29 augustus begon de tour in Almere, op 26 september in Lelystad en op 31 oktober in Dronten.

26 september 2021: XL-tour Land Art Flevoland, start in Lelystad

(Her)ontdek de bijzondere Land Art van Flevoland. Tijdens deze XL-bustour neemt e­­­en enthousiaste gids je mee langs alle negen landschapskunstwerken van Flevoland. Leer de verhalen achter de kunstwerken kennen, en kijk voorgoed anders naar de kunst én het landschap van Flevoland.

De tour begint om 9.30 bij station Lelystad. We bezoeken Exposure van Antony Gormley, Observatorium van Robert Morris, Deltawerk// van RAAAF & Atelier de Lyon, PIER+HORIZON van Paul de Kort, Riff, PD#18245 van Bob Gramsma, Sea Level van Richard Serra, Aardzee van Piet Slegers, De Groene Kathedraal van Marinus Boezem en Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind. Tijdens de tour vertelt een ervaren gids je meer over de kunstwerken zelf, waarom ze nu juist in Flevoland zijn geplaatst, en over de geschiedenis van het gebied. ’s Middags wordt voor lunch gezorgd en eind van de middag een kop stevige soep. Rond 19.30/20.00 uur is de bus terug in Lelystad.

Vertrek: station Lelystad

Datum: zondag 26 september 2021

Duur: 9.30 – 19.30/20.00 uur

Prijs: € 60,- per persoon incl. busvervoer, gids, lunch en soep

Of koop een combiticket tour+boek voor € 80,- en ontvang het boek Land Art Live – de Flevoland collectie (winkelprijs € 29,95) bij aanvang van de tour.

Tickets zijn te koop in de ticketshop van Kunstlinie

Let op: Kunstlinie hanteert een pre-order-systeem. Je kunt dus nu al je tickets reserveren, maar je betaalt later. Jouw geld blijft zo op jouw rekening, totdat we zeker weten dat een tour door kan gaan en hoeveel bezoekers mee mogen in de bus. Uiterlijk 6 weken voor de tourdatum worden de pre-order-aanvragen omgezet in betaalde tickets. Het pre-order-systeem hanteren wij om optimaal te kunnen inspelen op de dan geldende overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.