Land Art Tour
Deltawerk// van RAAAF | Atelier de Lyon, foto Franzi Mueller Schmidt

29 augustus 2021

Nergens ter wereld vind je zoveel land art bij elkaar als in Flevoland. Ontdek de landschapskunstwerken en ervaar het uitgestrekte polderlandschap op een andere manier. In 2021 vinden de Land Art Tours plaats op de laatste zondagen van de maanden augustus, september en oktober. De tours voeren langs alle negen landschapskunstwerken; de volledige collectie land art Flevoland. Elke tour begint op een andere locatie; op 29 augustus begint de tour in Almere, op 26 september in Lelystad en op 31 oktober in Dronten.

29 augustus 2021: XL-tour Land Art Flevoland, start in Almere

(Her)ontdek de bijzondere land art van Flevoland tijdens een Land Art Tour. Een ervaren gids neemt je mee langs alle negen landschapskunstwerken uit de collectie. Ontdek de verhalen achter de kunstwerken en ervaar het uitgestrekte polderlandschap op een andere manier.

De tour begint om 9.30 in Almere. We bezoeken: Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind, Exposure van Antony Gormley, Observatorium van Robert Morris, Deltawerk// van RAAAF & Atelier de Lyon, PIER+HORIZON van Paul de Kort, Riff, PD#18245 van Bob Gramsma, Sea Level van Richard Serra, Aardzee van Piet Slegers en De Groene Kathedraal van Marinus Boezem.

Tijdens de tour vertelt een ervaren gids je meer over de kunstwerken zelf, waarom ze nu juist in Flevoland zijn geplaatst, en over de geschiedenis van het gebied. ’s Middags wordt voor lunch gezorgd en eind van de middag een kop stevige soep. Rond 19.30/20.00 uur is de bus terug in Almere.

Vertrek: Kunstlinie, Esplanade 10, Almere
Datum: zondag 29 augustus 2021
Duur: 9.30 – 19.30/20.00 uur
Prijs: € 60,- per persoon incl. busvervoer, gids, lunch en soep
Of koop een combiticket tour+boek voor € 80,- en ontvang het boek Land Art Live – de Flevoland collectie (winkelprijs € 29,95) bij aanvang van de tour.
Tickets zijn te koop in de ticketshop van Kunstlinie