Land Art Tour
Riff, PD#18245 van Bob Gramsma, foto Franzi Mueller Schmidt

31 oktober 2021

Nergens ter wereld vind je zoveel land art bij elkaar als in Flevoland. Ontdek de landschapskunstwerken en ervaar het uitgestrekte polderlandschap op een andere manier. In 2021 vinden de Land Art Tours plaats op de laatste zondagen van de maanden augustus, september en oktober. De tours voeren langs alle negen landschapskunstwerken; de volledige collectie land art Flevoland. Elke tour begint op een andere locatie; op 26 september in Lelystad en op 31 oktober in Dronten.

31 oktober 2021: XL-tour Land Art Flevoland, start in Dronten

Tijdens de aanleg van de Flevopolder grepen de ingenieurs en planologen hun kans om een aantal grote kunstwerken te realiseren. Inmiddels telt Flevoland maar liefst negen monumentale landschapskunstwerken. Ontdek ze tijdens de bustour!

De collectie land art in Flevoland kwam tot stand gedurende de ontwikkeling van Flevoland zelf. Deze tour werpt een kunstzinnig perspectief op de vele facetten van het poldermaken, die allemaal aan bod komen. We starten onze tour bij het kunstwerk Riff, #PD18245. Kunstenaar Bob Gramsma ontwierp het ter gelegenheid van 100 jaar Zuiderzeewet, die op 14 juni 1918 van kracht werd. Dankzij deze wet kon de aanleg van de Flevopolder van start gaan. Een deskundige gids leidt je vervolgens langs alle negen monumentale landschapskunstwerken. Ontdek de verhalen erachter en ervaar hier hoe je loopt op land, dat we dankzij noeste arbeid te leen kregen van de zee.

Praktische informatie

Vertrek: Riff, PD#18245, Bremerbergdijk 10, 8256 RD Biddinghuizen

Datum: zondag 31 oktober 2021

Duur: 9.30 – 19.30/20.00 uur

Prijs: € 60,- per persoon incl. busvervoer, gids, lunch en soep

Of koop een combiticket tour+boek voor € 80,- en ontvang het boek Land Art Live – de Flevoland collectie (winkelprijs € 29,95) bij aanvang van de tour.

Tickets zijn te koop in de ticketshop van Kunstlinie

Let op: Kunstlinie hanteert een pre-order-systeem. Je kunt dus nu al je tickets reserveren, maar je betaalt later. Jouw geld blijft zo op jouw rekening, totdat we zeker weten dat een tour door kan gaan en hoeveel bezoekers mee mogen in de bus. Uiterlijk 6 weken voor de tourdatum worden de pre-order-aanvragen omgezet in betaalde tickets. Het pre-order-systeem hanteren wij om optimaal te kunnen inspelen op de dan geldende overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.