Land Art Tour
Bob Gramsma, Riff, PD #18245, foto Bob Gramsma

26 juli 2020

XL Land Art Tour: Alle negen in één dag

(Her)ontdek de bijzondere Land Art van Flevoland. Tijdens deze XL-bustour neemt een enthousiaste gids je mee langs alle negen landschapskunstwerken van Flevoland. Leer de verhalen achter de kunstwerken kennen, en kijk voorgoed anders naar de kunst én het landschap van Flevoland.

De tour begint om 9.30 in Almere. We bezoeken achtereenvolgens: Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind, Exposure van Antony Gormley, Observatorium van Robert Morris, Deltawerk// van RAAAF & Atelier de Lyon, PIER+HORIZON van Paul de Kort, Riff, PD#18245 van Bob Gramsma, Sea Level van Richard Serra, Aardzee van Piet Slegers en De Groene Kathedraal van Marinus Boezem. Tijdens de tour vertelt een ervaren gids je meer over de kunstwerken zelf, waarom ze nu juist in Flevoland zijn geplaatst, en over de geschiedenis van het gebied. ’s Middags wordt voor lunch gezorgd en eind van de middag een stevige kop soep. Rond 19.30/20.00 uur is de bus terug in Almere.

Update 24 juni 2020: Tijdens de persconferentie van 24 juni heeft de overheid bekendgemaakt dat touringcars vanaf 1 juli volledig bezet mogen worden. We mogen dus iedereen meenemen met de Land Art Tour! We vragen je bij het instappen de handen te desinfecteren, en om in de bus een mondkapje te dragen (kinderen uitgezonderd).

  • Vertrek: in Almere om 9.30 uur bij de touringcar die bij het Apollo Hotel op de Koetsierbaan staat, grenzend aan de Esplanade en KAF. De gids is te herkennen aan een rode schoudertas.
  • Datum: zondag 26 juli 2020
  • Duur: 9.30 – 19.30/20.00 uur
  • Prijs: € 60,- per persoon incl. busvervoer, gids, lunch en soep
  • Vergeet niet mondkapjes mee te nemen. Stevige wandelschoenen en eventueel een paraplu of regenjack worden aangeraden.
  • Vragen? info@landartflevoland.nl

Koop hier je tickets via de ticketshop van KAF Almere.

Kijk ook eens bij de andere tours:

29 augustus 2020: Zaterdagtour

27 september 2020: XL-Tour: alle negen in één dag