Land Art Tour
RAAAF & Atelier de Lyon, Deltawerk//, foto Jan Kempenaers

29 augustus 2020

Land Art Tour op zaterdag

Ontdek de bijzondere Land Art van Flevoland met deze bustour vanaf Museum Schokland. Op 29 augustus 2020 vindt voor het eerst een Land Art Tour niet op zondag maar op zaterdag plaats. Een deskundige gids leidt je langs vijf monumentale landschapskunstwerken en vertelt je de verhalen achter de kunstwerken en het landschap.

We verzamelen vanaf 9.30 uur bij Museum Schokland. Het eerste landschapskunstwerk dat we bezoeken is Deltawerk// van RAAAF & Atelier de Lyon, waarna we doorrijden naar PIER+HORIZON van Paul de Kort. Ook bezoeken we het meest recent geopende kunstwerk: Riff, PD#18245 van Bob Gramsma, waar we in de buurt lunchen. Vervolgens doen we Sea Level van Richard Serra aan, en tot slot bezoeken we Exposure van Antony Gormley. Tijdens de tour vertelt een enthousiaste gids je meer over de kunstwerken zelf, waarom ze nu juist in Flevoland zijn geplaatst, en over de geschiedenis van het gebied. Rond 17.15 is de bus terug bij Museum Schokland.

Update 24 juni 2020: Tijdens de persconferentie van 24 juni heeft de overheid bekendgemaakt dat touringcars vanaf 1 juli volledig bezet mogen worden. We mogen dus iedereen meenemen met de Land Art Tour! We vragen je bij het instappen de handen te desinfecteren, en om in de bus een mondkapje te dragen (kinderen uitgezonderd).

  • Vertrek: Museum Schokland, Middelbuurt 3, Schokland
  • Datum: zaterdag 29 augustus 2020
  • Duur: inloop 9.30 uur, start 10.00 – ca. 17.15 uur
  • Prijs: € 49,50 per persoon incl. busvervoer, gids en lunch
  • Vragen? info@landartflevoland.nl

Koop tickets via de Ticketshop van KAF Almere.

Kijk ook eens bij deze tour:

27 september 2020: XL-Tour: alle negen in één dag