Foto: Lot Meijers

Kunstenaarsinterviews

In lijn met de richtlijnen van The Artist Interview (uitgave RCE) interviewen we kunstenaars - en in drie gevallen de erven - over de kunstwerken. Tijdens het interview bespreken we het behoud van hun Flevolandse kunstwerk (hoe zien ze de toekomst van hun kunstwerken voor zich?). Dit doen we op zo’n manier dat er op basis van deze informatie op de lange termijn en in de toekomst beslissingen over beheer en behoud mee gemaakt kunnen worden. Deze interviews worden integraal bewaard als document voor de eigenaren van de kunstwerken en als studiemateriaal.

Daarnaast worden er korte filmpjes over gemaakt voor het publiek. Deze zijn te vinden op deze website, en in verkorte film als Reel op Instagram.

De interviews worden afgenomen door de Flevolandse documentairemaker Elisabeth van Leeuwen, die goed bekend is met de land art en er eerder korte films over maakte, bijvoorbeeld voor Omroep Flevoland i.s.m. architect Jord den Hollander, en de langere film No Risk, No Fun over de totstandkoming van Riff, PD#18245 van Bob Gramsma.

Mede mogelijk gemaakt door: BPD Cultuurfonds, Mondriaan Fonds, Vriendenloterij