Tours

Tijdens de aanleg van de Flevopolder besloten de ingenieurs en planologen de gelegenheid te baat te nemen en een aantal grote kunstwerken te realiseren. Ze richtten zich daarbij op een kunstvorm die tot hun verbeelding sprak: Land Art. Het resultaat is een collectie van landschapskunstwerken van wereldberoemde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra en Daniel Libeskind. Ga mee met een georganiseerde busreis of bezoek de Land Art in Flevoland op eigen gelegenheid. Voor grote en kleine groepen organiseren wij ook tours op maat.

Georganiseerde bustours

In 2021 vinden de Land Art Tours plaats op de laatste zondagen van de maanden augustus, september en oktober. De tours voeren langs alle negen landschapskunstwerken; de volledige collectie land art Flevoland. Elke tour begint op een andere locatie; op 29 augustus begint de tour in Almere, op 26 september in Lelystad en op 31 oktober in Dronten. Een ervaren gids neemt je mee langs alle negen landschapskunstwerken uit de collectie. Ontdek de verhalen achter de kunstwerken en ervaar het uitgestrekte polderlandschap op een andere manier.

Verwacht:
31 oktober 2021: XL-tour Land Art Flevoland, start in Dronten

Geweest

29 augustus 2021: XL-tour Land Art Flevoland, start in Almere

26 september 2021: XL-tour Land Art Flevoland, start in Lelystad

Let op: Kunstlinie hanteert een pre-order-systeem. Je kunt dus nu al je tickets reserveren, maar je betaalt later. Jouw geld blijft zo op jouw rekening, totdat we zeker weten dat een tour door kan gaan en hoeveel bezoekers mee mogen in de bus. Uiterlijk 6 weken voor de tourdatum worden de pre-order-aanvragen omgezet in betaalde tickets. Het pre-order-systeem hanteren wij om optimaal te kunnen inspelen op de dan geldende overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Let op

Let op: niet alle kunstwerken zijn optimaal toegankelijk voor mindervaliden. Indien u beschikt over een rolstoel raden wij aan deze mee te nemen, aangezien sommige kunstwerken alleen per voet bereikt kunnen worden. Geef van tevoren aan of u een inklapbare rolstoel meeneemt, zodat wij de busmaatschappij kunnen informeren. De afstanden variƫren van een aantal meter tot 500 meter. Daarnaast raden we (waterdichte) wandelschoenen aan.