Locaties

De Flevolandse landschapskunst ligt verspreid over de gemeenten Noordoostpolder, Zeewolde, Lelystad, Almere en Dronten en bevindt zich meestal in het buitengebied van deze plaatsen. Met het openbaar vervoer zijn sommige locaties lastig om te bezoeken, maar met de auto kan de hele route van kunstwerken gereden worden.

NB. De trap van het kunstwerk Riff, PD#18245 is tijdelijk afgesloten en kan niet beklommen worden. Het is helaas onduidelijk hoe lang dit zal duren, we houden u op onze website en via social media op de hoogte.

Adressen en postcodes (bij benadering) voor uw navigatiesysteem:

 • Daniel Libeskind, Polderland Garden of Love and Fire
  Postcode 1309 BB. Pampushavenweg (tussen Oostvaardersdijk en Brikweg), Almere

 • Antony Gormley, Exposure
  Postcode 8242 PA. Strekdam aan het begin van Houtribdijk (N302), Lelystad

 • Robert Morris, Observatorium
  Postcode 8219 PG. Swifterringweg (hoek Houtribweg, aanrijden vanaf Klokbekerweg of Edelhertweg), Lelystad

 • Paul de Kort, PIER+HORIZON
  Postcode 8317 PD. Zwartemeerdijk, Kraggenburg (na parkeren entree via fietspad tussen Zwartemeerweg 62 en 64).

 • RAAAF & Atelier de Lyon, Deltawerk//
  Postcode 8316 PT. Voorsterweg 34, Marknesse.

 • Bob Gramsma, Riff, PD#18245
  Postcode 8256 RD. Bremerbergdijk 10, Biddinghuizen.
  De trap van het kunstwerk Riff, PD#18245 is tijdelijk afgesloten en kan niet beklommen worden. Het is helaas onduidelijk hoe lang dit zal duren, we houden u op onze website en via social media op de hoogte. U kunt wel om en onder het kunstwerk lopen

 • Piet Slegers, Aardzee
  Postcode 3897 LH. Vogelweg (hoek Lepelaartocht, tussen Ooievaarsweg en Reigerweg), Zeewolde.

 • Richard Serra, Sea Level
  Postcode 3892 HZ. De Verbeelding 25, Zeewolde (overzicht vanaf brug Kastanjelaan).

 • Marinus Boezem, De Groene Kathedraal
  Postcode 1349 CX. Kathedralenpad (aanrijden vanaf Tureluurweg), Almere.

Let op:

Je kunt deze Google Maps-kaart gebruiken met je smartphone om je route ter plekke te bepalen, maar let op: helaas is het bereik in de buitengebieden van Flevoland niet overal even goed! Neem voor de zekerheid een print mee van de kaart en details van de locaties. De routebeschrijving hieronder leidt je van kunstwerk naar kunstwerk, in de volgorde die ook voor de bustours wordt gehanteerd (Almere - Lelystad - Kraggenburg - Dronten - Zeewolde - Almere).

Je kunt ook gebruik maken van de izi.TRAVEL audiotours die Visit Flevoland samen met ons heeft ontwikkeld. Als je de izi.TRAVEL app en de tour van tevoren op je smartphone download heb je geen hinder van het slechte bereik in de afgelegen gebieden!

De kunstwerken zijn niet optimaal toegankelijk voor mindervaliden. Indien u beschikt over een rolstoel raden wij aan deze mee te nemen, aangezien sommige kunstwerken alleen per voet bereikt kunnen worden. De afstanden variëren van een aantal meter tot 500 meter. Daarnaast raden we (waterdichte) wandelschoenen aan.