Kinderen bij Riff, PD#18245 van Bob Gramsma, foto Wardie Hellendoorn

Bezoek met kinderen

Het leuke aan kunstwerken in de openbare ruimte is dat je ze mag aanraken. Kom dus zelf eens voelen, kijken, beklimmen, verstoppen!

Doe-opdrachten (vanaf 4+)

Kinderen kunnen, samen met hun ouders, doeopdrachten maken bij Land Art Flevoland. Aan de hand van deze kinderopdrachten, samengesteld door Myrthe Mandemakers, worden kinderen en ouders uitgenodigd om te kijken, te ontdekken en een eigen mening te vormen over het kunstwerk. Met doe-opdrachten voor jonge kinderen (4+) en denkopdrachten voor grotere kinderen (9+). Je kunt de kinderopdrachten ophalen bij de gidsen ter plaatse, of zelf printen (download ze hier)

Familietour (6 t/m 10 jaar)

Onze collega’s van M. hebben een Land Art Familietour (een webapp) ontwikkeld langs drie landschapskunstwerken, zie ook: https://jijbentm.art/beleef-m/land-art-flevoland/land-art-familietour/

Ontdek met je familie al rennend, bouwend en dromend de bijzondere landschapskunstwerken van Flevoland.

Ga met z’n allen op deze leuke én leerzame familietour die je meeneemt langs drie landschapskunstwerken in Flevoland. Bij elk kunstwerk doe je leuke, gekke en actieve opdrachten om er een onvergetelijke middag van te maken. Verdwaal in een zilveren doolhof, doe de dans van de reus en vergeet niet die te gekke familiefoto te maken. Verzamel je met de opdrachten alle letters? Dan wacht aan het eind van de tour een mooie verrassing!

De familietour kun je in één dag doen of verspreid op verschillende dagen. Onderweg bezoek je Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind, Exposure van Antony Gormley en De Groene Kathedraal van Marinus Boezem. Om de hele tour te volgen heb je alleen een auto en een mobiele telefoon met internet nodig. Het is het leukst om één telefoon te gebruiken en de opdrachten samen, met het hele gezin, te doen.

Klik hier om de familietour te starten