1 & 2 juni 2024
Riff, PD#18245 van Bob Gramsma, foto Wardie Hellendoorn

Land Art Weekend

Tijdens het jaarlijkse Land Art Weekend wordt de collectie land art van Flevoland in het zonnetje gezet.

Het Land Art Weekend 2024 vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024. Van 11.00 tot 17.00 uur is er op elke locatie een gids die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en al je vragen kan beantwoorden. Daarnaast organiseren we op verschillende locaties voorstellingen en activiteiten. Kom naar het ‘open huis’ van de landschapskunst op 1 en 2 juni 2024! Het programma van het Land Art Weekend 2024 volgt in het voorjaar van 2024.

Locaties

Klik hier voor alle adressen van de kunstwerken

De kunstwerken liggen verspreid over de hele provincie Flevoland: Noordoostpolder (Marknesse en Kraggenburg), Dronten (Biddinghuizen), Zeewolde, Almere, Lelystad

Onze tips voor eten en drinken onderweg

Bij deze lokale horeca-ondernemers kan je tijdens je route even pauzeren voor een hapje en een drankje.

Bij Riff, PD#18245 - Beachclub NU (met uitzicht op het Veluwemeer)
Bij Deltawerk // - paviljoen Proeflab //
Vlakbij De Groene Kathedraal - Boerderij Uniek Leven
Vlakbij Exposure - De Cantine
Bij PIER+HORIZON - Bij het kunstwerk vind je het nieuwe ZUIDpunt T121, een koffie- en theeschenkerij
Bij Engelen/Angels (Engelenzender) (parkeerterrein Trintelhaven) - Checkpoint Charlie is beide dagen geopend tot 15.00 uur.

En verder: het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen (tussen Exposure en Aardzee) en Hajé De Lepelaar / De Aalscholver, aan beide zijden langs de A6 in het midden van de Flevopolder.

Antwoorden op prangende vragen (over o.a. toegankelijkheid)

Met de auto?

Kom op eigen gelegenheid naar de kunstwerken; alle adressen van de kunstwerken en de dichtstbijzijnde parkeerplekken kun je hier vinden.

Liever fietsen?

In de ANWB Eropuit-app vind je twee fietsroutes: eentje langs de land art in Lelystad, en eentje langs de land art in Zeewolde!

Is land art leuk met/voor kinderen?

Het leuke aan kunstwerken in de openbare ruimte is dat je ze mag aanraken. Kom dus zelf eens voelen.

  • Kinderen kunnen, samen met hun ouders, doeopdrachten maken bij Land Art Flevoland. Aan de hand van deze kinderopdrachten, samengesteld door Myrthe Mandemakers, worden kinderen en ouders uitgenodigd om te kijken, te ontdekken en een eigen mening te vormen over het kunstwerk. Met doe-opdrachten voor jonge kinderen (4+) en denkopdrachten voor grotere kinderen (9+). Je kunt de kinderopdrachten ophalen bij de gidsen ter plaatse, of zelf printen (download ze hier)
  • Bij Riff, PD#18245 is een (kinder)workshop Riff ‘em zelf, georganiseerd door pilotmuseum M. Pal naast het grote kunstwerk kun je zelf een klein 'riffje' maken.
  • En onze collega’s van M. hebben een Land Art Familietour (een webapp) ontwikkeld langs drie landschapskunstwerken, zie ook: https://jijbentm.art/events/familietour/

Is land art leuk voor honden?

Alle kunstwerken liggen in de openbare ruimte en zijn voor iedereen toegankelijk - ook voor honden. Pro-tips: Sea Level van Richard Serra in Zeewolde is een populaire uitlaatplek, en ook bij Exposure van Antony Gormley kan een hond prima uitrennen. Niet alle programmaonderdelen van het Land Art Weekend zijn even hondvriendelijk, neem bij twijfel contact op met info@landartflevoland.nl

Is land art leuk als je gebruikmaakt van een rolstoel of rollator?

Tot onze spijt zijn niet alle kunstwerken even goed bereikbaar. Wat je kunt zien hangt een beetje af van je situatie. Hier proberen we zoveel mogelijk de omstandigheden te beschrijven zodat je zelf je keuzes kunt maken.

Archief

Benieuwd wat we eerder hebben gedaan? Bekijk hier de pagina's van

Land Art Weekend 2019

Land Art Weekend 2020

Land Art Weekend 2021

Land Art Weekend 2022

Land Art Weekend 2023