De winnende foto van Ronald Staal, gemaakt bij de Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind.

Winnaar dronefotowedstrijd

De jury van de Land Art dronefotografiewedstrijd: v.l.n.r. Jan Frans de Hartog, Maria Pask en Laurens de Graaff. Foto: Kelly Jochems

Ter afsluiting van het Land Art Weekend 2018 op zondag 3 juni is de winnaar bekend gemaakt van de dronefotografiewedstrijd: Ronald Staal uit Amersfoort. De jury waardeerde zijn foto enerzijds om het perspectief - schuin van boven en vrij dichtbij - waardoor het landschapskunstwerk op een andere manier in beeld wordt gebracht. Het landschap achter het kunstwerk wordt zo een beetje opgetild, het lijkt bijna een heuvel. Daarbij vond de jury belangrijk dat ook de feestelijke sfeer van het weekend in beeld was, zichtbaar in de bezoekers in het gras en de tentjes op de achtergrond. Zo zie je dat het kunstwerk bezocht en beleefd wordt.

Ronald Staal wint een bus tour langs de Flevolandse Land Art voor twee personen en een mooie afdruk van zijn foto. De jury van de wedstrijd bestond uit kunstenaar Maria Pask, deelnemer aan het programma en de tentoonstelling Land Art Live en docent aan de KABK in Den Haag; Jan Frans de Hartog, als stedenbouwkundige betrokken bij de totstandkoming van Almere én enthousiast drone-videomaker; en Laurens de Graaff, amateur-dronefotograaf uit Emmeloord die zijn foto's publiceert op de site Flying Flevoland. Laurens verzorgde tijdens het Land Art Weekend demonstraties dronefotograferen.

Naast de winnende dronefoto werd er ook in de kinderworkshop een winnaar uitgekozen, door de workshopleider Martine Rippen. De foto's in deze workshop werden gemaakt met kleine dronetjes die je kon leren besturen en bedienen. De winnaar bij de kinderen is Daan Verhoef, die naast het kunstwerk ook zijn broer Luuk op de foto wist te zetten. Daan won een van de kleine dronecameraatjes, waar hij erg blij mee was!

De winnende foto van de kinderworkshop, gemaakt door Daan Verhoef.