Lelystad
Tai chi © Fotostudio Wierd

2022: Exposure - tai chi-lessen

Tai Chi Tao Lelystad

Op de strekdam voor Exposure kun je deelnemen aan een les tai chi. Antony Gormley, die zelf model zat voor “de hurkende man”, liet het ritme van de vele hoogspanningsmasten in Flevoland in het kunstwerk terugkomen. In het kunstwerk kun je een paar knooppunten herkennen, als energiepunten. Tijdens de les tai chi kunnen deelnemers ook de energie in hun eigen lijf laten stromen.

De lessen worden dit weekend twee keer per dag gegeven door Eerke Sijsling van Tai Chi Tao Lelystad. “Ik verwelkom je graag voor een laagdrempelige les, voor ieder gemakkelijk in te stappen. We gaan lekker bewegen en de energie in het lijf laten stromen. Daarbij gaan we opwarmen, losmaken, strekken, wortelen en bewegen in de ‘Tai chi flow’ met de vijf elementen. Zo maken we via het bewegen contact met de elementen om ons heen, we oefenen immers in de buitenlucht en in de natuur.”

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst, een manier om meer bij je eigen midden en natuurlijke levensweg te komen. Het is een vorm van ontspanning en meditatie in beweging, die tevens bijdraagt aan een gezond lichaam, meer energie en soepelheid in spieren en gewrichten.

WIE

Eerke Sijsling, www.taichitaolelystad.nl

WAAR

Exposure, Lelystad

WANNEER

Beide dagen 11.00-17.00 uur: gids aanwezig
Zaterdag 4 juni, om 13.30 en om 15.00 uur: les tai chi
Zondag 5 juni, om 13.30 en om 15.00 uur: les tai chi
Elke les duurt zo'n 50 minuten tot een uur.

Trek gemakkelijk zittende kleding aan; verder hoef je niets mee te nemen.

GIDS

Wanda van Koningsveld