Almere

2022: Polderland Garden of Love and Fire – Atelier AM - performances

Performances

Bij Polderland Garden of Love and Fire (Almere) verzorgen drie beginnende, internationale kunstenaars van Atelier AM een dagelijks performanceprogramma. Atelier AM is een nieuwe Almeerse kunstenaarsresidentie voor kunstenaars die recentelijk zijn afgestudeerd aan Nederlandse kunstacademies.

Kunstenaars Liza Houben (KABK, Den Haag), Mica Pan (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam) en Eloy Cruz del Prado (Sandberg Instituut, Amsterdam) nemen het werk van Daniel Libeskind als vertrekpunt voor hun performances.

LIZA HOUBEN
Liza Houben presenteert tijdens het Land Art Weekend haar sculptuur Haumea. Het werk is ontwikkeld en handgemaakt bij Make in Eindhoven, en vormt het middelpunt van haar nieuwe installatie genaamd Blossom. Blossom borduurt voort op het afstudeerwerk van Houben. Het nieuwe werk toont een geabstraheerd beeld van een baarmoeder als ode aan de vruchtbaarheid, dat uiteindelijk zal uitgroeien tot een landschap.

ELOY CRUZ DEL PRADO
Door het herhalen van handelingen en gesproken woorden reflecteert Eloy Cruz del Prado op intimiteit, seksualiteit en liefde – in het bijzonder op het concept arbeid in relatie tot deze onderwerpen. The Living Flame of Love, het gedicht van San Juan de la Cruz dat het werk van Libeskind heeft geïnspireerd, gebruikt Cruz del Prado als basis om te reflecteren op het verband tussen traditie, arbeid en intimiteit. Zijn langdurige performance Good job, good boy (sketch I) is op de zaterdag te zien

MICA PAN
Voor het Land Art Weekend 2022 gebruikt Mica Pan het werk van Libeskind als podium en kader waarin ze experimenteert met het gebruik van haar lichaam en natuurlijke materialen als bron voor geluid. Door middel van haar performance wil Pan kijken hoe het is om 'samen te leven' met het kunstwerk. Zij voert de performance beide dagen van het Land Art Weekend uit

WIE

Liza Houben (KABK, Den Haag)
Mica Pan (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam)
Eloy Cruz del Prado (Sandberg Instituut, Amsterdam)

WAAR

Polderland Garden of Love and Fire, Almere

WANNEER

Beide dagen 11.00-17.00 uur: gids aanwezig
Zaterdag 4 juni, 11.00-17.00 uur: performances Eloy Cruz del Prado, Mica Pan, Liza Houben
Zondag 5 juni, 11.00-17.00 uur: performances Mica Pan, Liza Houben

GIDS

Marja Kennis

De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere, Mondriaan Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.